Mathematical Aptitude-PICK THE ODD ONE OUT

1) 16,24,41,66,102,151,215

a. 24

b. 41

c. 66

d. 102

 

 

2) 12,23,43,85,166,327,648

a. 23

b. 43

c. 85

d. 166

3) 484,364,441,320,400,378,360,338,324,300

a. 441

b. 400

c. 360

d. 338

4) 1200, 1194, 1182, 1162, 1134, 1090, 1034

a. 1194

b. 1182

c. 1162

d. 1134

5) 1000, 996, 1005, 989, 1014, 978, 1026, 963, 1044

a. 1005

b. 989

c. 1014

d. 1027

6) 2, 58, 11, 48, 19, 40, 28

a. 58

b. 11

c. 48

d. 19

7) 2, 5, 18, 19, 24, 29, 34

a. 2

b. 18

c. 19

d. 24

8) 455, 445, 465, 435, 485, 415, 475

a. 455

b. 465

c. 485

d. 475

9) 570, 567, 561, 549, 526, 477, 381

a. 570

b. 561

c. 526

d. 477

10) 2, 4 , 4 16, 8, 256, 64

a. 2

b. 16

c. 8

d. 256

11) 4, 6, 24, 60, 124, 224, 368

a. 6

b. 24

c. 60

d. 124

12) 13700, 1957, 326, 65, 16, 6, 2

a. 1957

b. 326

c. 65

d. 6

13) 2, 3, 7, 26, 121, 721, 5041

a. 3

b. 7

c. 26

d. 121

14) 672, 324, 152, 68, 24, 10, 3

a. 324

b. 152

c. 68

d. 24

15) 1,1.5,3,20.25,121.5,911.25,8201.25

a. 1.5

b. 3

c. 20.25

d. 121.5

16) 864, 420, 200,96,40,16,6

a. 420

b. 200

c. 96

d. 40

17) 1,2,6,21,84,445,2676

a. 420

b. 200

c. 96

d. 40

18) 324,192,92,46,16,4,2

a. 192

b. 92

c. 46

d. 16

19) 4,12,30,68,146,302,622

a. 12

b. 30

c. 68

d. 302

20) 3,6,9,22.5,67.5,236.5,945

a. 6

b. 9

c. 22.5

d. 67.5

21) 1,2,8,30,153,922,6459

a. 2

b. 8

c. 30

d. 153

22) 4372,1454,984,160,52,16,4

a. 1454

b. 484

c. 160

d. 52

23) 2,3,6,15,52.5,157.5,630

a. 3

b. 6

c. 52.5

d. 157.5

24) 632,312,152,72,28,12,2

a. 632

b. 312

c. 72

d. 28

25) 3,4,20,38,87,168,289

a. 4

b. 20

c. 38

d. 87

 

 

x---------------------------------------x----------------------------------------------x
Answers

1) a

2) b

3) c

4) d

5) d

6) a

7) a

8) d

9) c

10) d

11) a

12) d Reduce each term by 1 and then divide by 7,6,5,4,3….

13) c

14) d

15) b

16) c Divide each term by 2 and then subtract 12,10,8,…. From remainder.

17) d

18) b

19) d

20) a

21) b

22) a

23) c

24) d Multiply each term by 2 and add 8 to the result.

25) B


SHARE THIS
Previous Post
Next Post
April 23, 2019 at 1:25 PM

Tereko pta lg gya bhaai? To mujhe btade

Reply
avatar
August 2, 2019 at 12:31 PM

I also need solution of 18

Reply
avatar